jak unikać firmy windykacyjnej?

Jak skutecznie unikać windykacji kruka, ultimo i innych podobnych firm windykacyjnych, które działają na granicy prawa.

Re: jak unikać firmy windykacyjnej?

Postprzez maciass » PiÄ… Gru 04, 2009 10:37 pm

Po 5 latach to już trochę za późno. Jak tylko dostaniesz nakaz zapłaty albo wyrok napisz do Sądu sprzeciw z informacją, że roszczenie uczelni przedawniło się po 3 latach. Pozdrawiam
maciass

Postprzez yogi » Wto Lut 02, 2010 7:21 am

i co z tego ze sie przedawnilo? to oznacza ze splaty zadluzenia nie mozna dochodzic na drodze prawnej (tzn mozna, ale mozesz zglosic przed sadem ze dlug jest przedawniony, wtedy sad to rozpatruje!!!)

jezeli sad uzna ze dlug jest przedawniony (tylko sad mozna to stwierdzic!) to splaty zadluzenia wierzyciel moze dochodzic tylko na drodze polubownej

nigdy nie pozbedziesz sie dlugu dopoki go nie splacisz !!!
yogi

Postprzez manida » Åšro Cze 09, 2010 10:01 am

ja mam podobny problem , wszsystko bylo dobrze dopoki nie stracilam pracy i od stycznia nie mialam zadnego dochodu , jestem wymeldowana , i nie mam zamiaru sie nigdzie meldowac , mieszkam na stancji , czy komornik bedzie mnie szukal ? jak to wyglada ? oczywiscie mam zamiar splacic zadluzenia i wyjsc na prosta , tylko potrzebuje czasu , teraz od miesiaca zaczelam prace , ale za polowe pieniedzy ktore kiedys zarabialam. czy ktos moze mi poradzic jak wyjsc z petli kredytowej ?
manida

Dołączenie: Śro Cze 09, 2010 9:54 am

Postprzez agusia66617 » Nie Sie 08, 2010 4:17 am

witam
dostałam od firmy ULTIMO podobne pismo z żadaniem zapłaty ponad 5 tys zł.
nie zaciągałam żednego kredytu, bo nie mam żadnych dochodów i było by to nie możliwe
dali mi tygodniowy termin na spłate pieniędzy, bo inaczej grożą sądem i komornikiem
jest to moje pierwsze pismo od tej firmy
czytałam poprzedniejsze wypowiedzi i ciekawe czy ktoś ma podobne doświadczenia
pozdrawiam

Ostatnio podbity przez Anonymous, Nie Sie 08, 2010 4:17 am
agusia66617

Poprzednia

Powróć do Jak skutecznie unikać windykacji i komornika