przez Zenia » Śr kwi 04, 2012 12:32 pm
Ja też wcześniej robiłam sprzedaż profi-reala, później zmienili nazwę na profikredyt, ale to była katorga w porównaniu z pracą na własny rachunek dla jakiegokolwiek brokera. Przede wszystkim nie mamy tutaj żadnej odpowiedzialności za spłacalność! W ogólne nas nie interesuje i jedynie czasami przy mniej istotnych produktach można dostać drobną dodatkową premię.
Nie pamiętam co tam trzeba za dokumenty dołączyć, ale jak się zarejestrujesz to pobierasz dokument w PDF z umową do podpisania i tam jest lista tego co trzeba dołączyć. Nie mogę sobie przypomnieć czy coś poza dowodem osobistym było trzeba dołączyć. Nie wiem, czy czasem jakiś rachunek z miejsca zamieszkania to nie był. W każdym razie zarejestruj się, to zobaczysz tą listę.
Ja myślę, że chwilówki się wszędzie sprzedają. Bez względu czy to duże miasto czy małe czy nawet Warszawa.
Jak już zapewne wiesz biurokracja jest minimalna. Wszystko w celu zwiększenia sprzedaży. Wniosków oddzielnie nie ma jako takich.
Klienta na chwilówkę możesz spisywać przez telefon. Dzwoni klient, albo Ty dzwonisz do klienta i wpisujesz dane do wniosku w komputerze. Do chwilówki potrzeba dane z dowodu. Do wszystkiego potrzebujesz komputer z internetem i drukarkę. Ewentualnie mój syn wpisuje wnioski w telefonie, ale to nie dla każdego z takimi małymi literkami się męczyć.
Tak więc wniosek wpisujesz bezpośrednio do komputera i dopiero jak jest decyzja pozytywna, drukujesz umowę dla klienta do podpisania. Jak klient podpisze, zaznaczasz finalizację i to już wszystko. Jak klient spłaci, to dostaje smsa od kredytum z Twoim numerem telefonu a Ty dostajesz smsa z numerem klienta. Poza tym masz monitoring wniosków i widzisz, którzy klienci spłacili żeby do nich zadzwonić.
Poza tym masz nie tylko chwilówki, masz np. Optimę, czyli coś bardzo podobnego do profikredytu czy providenta i w dodatku przez kredytum dają pożyczki dla osób z komornikiem (do 1200 zł). Zarejestruj się i przeczytaj ofertę po zarejestrowaniu. Jest większa niż to co widze na stronie internetowej dla wszystkich. Mi się wydaje, że jak będziesz miała odrzut tam gdzie teraz wysyłasz, to możesz wpisać do kredytum i przejdzie albo to albo tu.