a teraz znalazłam jeszcze to:
http://grodzisk.naszemiasto.pl/wydarzenia/394055.htmlcytaty:
"
Właściciel poznańskiej agencji modelek Infinity, ma na koncie wyrok za próbę gwałtu i toczącą się sprawę o oszustwa i wyłudzenie pieniędzy. Jego agencja wciąż działa. "....."W Poznaniu ani prokuratora ani policja nie prowadzą aktualnie postępowania w sprawie Bambele P., który przedstawia się najczęściej jako John. Dziewczyny, które pracowały w jego agencji twierdzą jednak, że przed kilku laty złożono na niego doniesienie do prokuratury o molestowanie seksualne jednej z modelek. Na początku czerwca
Nigeryjczyk we Wrocławiu został skazany na 2,5 roku pozbawienia wolności w zawieszeniu za próbę gwałtu na 19-latce. W Warszawie prokuratura dwa lata ścigała Bambele listem gończym za oszustwo i wyłudzenia pieniędzy. Akt oskarżenia jest już w sądzie. Głośno o nim jest także w Katowicach, gdzie właśnie ruszyło w jego sprawie śledztwo. Poszkodowanych ma być 150 oszukanych dziewcząt. "
i niezły podsumowujący cytat:
"Wstyd się przyznać, bo jestem lekarzem, ale dałam się nabrać tylko dlatego, że wydawało mi się to niemożliwe, żeby nieuczciwa firma funkcjonowała od kilku lat pod tym samym adresem. Nie przyszło mi do głowy, że całe lata można bezkarnie żyć i funkcjonować naciągając ludzi na niemałe w końcu kwoty. Ale u nas okazuje się, że można tak działać w nieskończoność - być może stąd ta ich nazwa Infinity! Która po angielsku oznacza ,,bezgraniczność’’. Ilu tak naprawdę jest poszkodowanych przez sprytnego Nigeryjczyka, nie wiadomo."
co ciekawe pod tym adresem Szczecinskim jeszcze do niedawna były ogłoszenia nie o kredyt, tylko szukamy modelek!!!!!!
mam taką gazetę a ogłoszenie brzmi: "Szczecin. Do katalogów z bizuteria, sukniami, garniturami poszukujemy modelek/li (16-30l) (od 1.6m). Infinity Poland. Szcz, Tkacka 55. 514752119, 514752120"